Wat houdt het Basisinkomen in?

Geplaatst op 21 februari 2016 door

Op de Vrijdenkersborrel Deventer van donderdagavond 3 maart 2016 geeft Ron Smit (bestuurslid van de Basisinkomen Partij) een inleiding over:

“Wat houdt het Basisinkomen in?”

Verschillende gemeenten zijn aan het kijken of het Basisinkomen een invulling kan zijn voor de participatiewet bij de uitvoering van de gemeentelijke sociale voorzieningen. Onder andere de gemeenten Leeuwaarden, Leiden, Wageningen en Zwolle zijn aan het onderzoeken hoe het Basisinkomen als invulling van de bijstand kan worden ingevoerd. Onlangs heeft de Vrijzinnige Partij hierover de initiatienota ‘Zeker Flexibel’ ingebracht in de Tweede Kamer. Op de Tafel van de Rede zullen de verschillende invullingen de revue passeren tijdens de inleiding van Ron Smit. Na de inleiding zal de discussie gaan over de voor en tegens van het Basisinkomen en wat het kan betekenen voor Nederland. Wil je meedoen aan de discussie kom dan donderdagavond 3 maart 2016 naar de Fermerie te Deventer.

Klik hier voor meer informatie.
2 reacties “Wat houdt het Basisinkomen in?”


 1. Hans Velderman schreef:

  Basisinkomen? Leuk thema. Beroepspolitici zijn constant bezig met de vraag ; wat is de meest efficiënte wijze de kudde uit te melken. Een basisinkomen voor iedereen zou zomaar een idee kunnen zijn. De meute in leven houden met weinig. Verder afhankelijkheid in stand houden en? Emotionele mensen de ruimte geven langs legale wegen, voedselbank, etc.
  Hoewel we voor ongeveer 68% uit water bestaan en dus afhankelijk zijn voor een dagelijkse waterinname heft uw overheid belasting. Dus niet slechts op uw inkomen maar ook op waar u grotendeels uit bestaat.
  Toch zijn er mensen in de kudde die zich laten leiden en uitmelken. Basisinkomen?

 2. Bert Voorneveld schreef:

  Welk begrip hoort in het volgende rijtje niet thuis:
  a. Gemeente
  b. Basisinkomen
  c. Participatiewet

  Het juiste antwoord is inderdaad: b.

  Blijkbaar heeft de heer Smit zelf nog niet begrepen wat het basisinkomen inhoudt.
  Jammer.
Reageer