Vrijheid en verantwoordelijkheid

Geplaatst op 10 maart 2017 door

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 13 maart 2017 zal Celal Altuntas spreken over zijn weg naar vrijheid, over eigen verantwoordelijkheid en zijn opvattingen over burgerschap.

celalaltuntas

Celal Altuntas (1972, Diyarbakir, Turks Koerdistan) kwam in 1992 als vluchteling naar Nederland. Hij was een Koerdische schaapherder, op de vlucht voor de Turkse onderdrukking en voor de PKK, de Koerdische verzetsbeweging die hij de rug had toegekeerd.

Altuntas is schrijver en publicist, en werkt als maatschappelijk werker en eerwraakdeskundige. Zijn (derde) boek Regen zonder modder, het leven van een asielzoeker in Nederland, begint direct na Altuntas’ aankomst in Aanmeldcentrum Rijsbergen en beschrijft zijn lange asielprocedure, zijn integratie in Nederland en zijn idee van Nederlanderschap.

Altuntas is criticaster van onderdrukkende regimes, politieke correctheid en de knuffelcultuur, voorvechter van het vrije woord en bepleiter van het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Wat hem niet door iedereen in dank wordt afgenomen.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen en discussie. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Klik hier voor meer informatie.
3 reacties “Vrijheid en verantwoordelijkheid”


 1. thoms bakker schreef:

  Even over dat plaatje met die brekende schakel: In mijn prille jeugd begon en/of eindigde daarmee altijd het vrijdenkerspraatje op de tv. En in mijn herinnering werd dat praatje steevast voorgedragen door een ontzettend zure ouwe man die in proletarisch jargon kwam uitleggen hoe vrolijk de wereld zou worden als we zijn heilsfilosofie zouden volgen. Ik dacht dat er ook nog een al even trieste dame de zaak aan- en afkondigde, maar misschien vergis ik mij daarbij en komt dat beeld uit de uitzendingen van Janmaat en zijn echtgenote, wier latere uitzendingen verder in alles – treurige aanblik, simplisme, amateurisme – wel erg op die van de vrijdenkers leken.
  Kan iemand me zeggen wie die ouwe man was?
  Toch niet Anton Constandse?

 2. Indy schreef:

  Ciao a tutti.quasi tutti i miei amici a cui vorrei fargli fare da cavia, non hanno l’iphone sincronizzato con iTunes. Scaricano le app direttamente dapll#8217;i&hone. Non volgi fargli allineare le app con iTunes, così non sono legati al pc. Ciò vuol dire che non posso fargli provare la mia applicazione?

 3. Millicent schreef:

  Ah, i see. Well th’ats not too tricky at all!”
Reageer