Rationele islamkritiek, redelijk atheïsme tussen radicaal links en regressief rechts

Geplaatst op 1 oktober 2017 door

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 9 oktober 2017 spreekt Leon Korteweg over Rationele islamkritiek, redelijk atheïsme tussen radicaal links en regressief rechts.

Politiek correct links bezweert dat er niets mis is met de mohammedaanse religie, terwijl jihadisten zichzelf her en der opblazen en islamisten een wereldwijde invoering van de sharia eisen, waarop rechtse heethoofden alle moslims over één kam scheren, roepen dat zij weg moeten en waarbij geweld niet moet worden geschuwd. In deze polariserende tijden is een rationele, beschaafde en genuanceerde kritiek op de islam meer nodig dan ooit. Hoe kan een vrijdenker zich het beste opstellen in het publieke debat over deze godsdienst, die even onwaar is als alle anderen, maar begin 21e eeuw toch een unieke plaats inneemt? Kan de islam worden hervormd, moet deze militair worden bestreden of kan de ex-moslimbeweging haar succesvol laten imploderen?

Klik hier voor meer informatie.
2 reacties “Rationele islamkritiek, redelijk atheïsme tussen radicaal links en regressief rechts”


  1. Joop Herwig schreef:

    “Redelijk atheïsme”: Is dat net zoiets als witte sneeuw of ronde cirkels?

  2. Jakob Bolk schreef:

    Ik denk dat het percentage Nederlanders die alle moslims over één kam scheren zeker niet groter is dan de groep moslims die alle Nederlanders over één kam scheren.

    De radicale tak van de islam is niet te bestrijden door samen thee te drinken. De Nederlandse kindertjes leren op 2 jarige leeftijd al het woord integratie op school. Sommige scholen voelen de aandrang om hun kindertjes op excursie naar de moskeeën te sturen. Dit soort onderdanige bezigheden stuurt in de richting van: Wij Nederlanders zullen gehoorzamen. Het is jullie cultuur…en wij passen ons aan jullie aan !

    Of niet meneer Sip ?
Reageer