Rationeel Onderwijs

Geplaatst op 7 november 2017 door

Op de Vrijdenkersborrel Amsterdam van woensdag 15 november ’17 komt Hans de Vries (onderwijssocioloog en voorzitter van de ASP) spreken over:

Rationeel Onderwijs

Tijdens zijn schrijf/onderzoeksproject ‘openbaar onderwijs voor iedereen’ stuitte Hans de Vries op het concept van Rationeel Onderwijs. Al in 1892 schreef de redactie van De Dageraad een pamflet over het ‘Alzijdige onderwijs’ van Paul Robin (1837-1912). In 1910 streefde de sectie Holland van de Internationale Bond van Rationalistische Opvoeding ernaar om op basis van de pedagogische ideeën van Francisco Ferrer (1859-1909) zijn opvattingen over de ‘Moderne School’ vorm te geven. In ‘Raising Freethinkers’ worden gelijkwaardige opvoedingsprincipes uitgewerkt door van Dale McGowan (2009). Hans de Vries zal de verschillende principes verweven tot een pleidooi voor religieus neutraal onderwijs.

Heb je interesse in opvoeding en educatie van kinderen tot kritisch onafhankelijk denken en bewust zelfstandig handelende individuen kom dan woensdagavond 15 november ’17 naar de Vrijdenkersborrel Amsterdam.

Lees hier voor meer informatie.Reageer