Ramadan: niet vasten maar vreten

Geplaatst op 4 juni 2017 door

Nog steeds eisen muzellieden respect voor hun vastenmaand, maar ze vasten helemaal niet. Dat deden mijn roomse ouders wel: alleen op de zondagen in de veertigdaagse vasten aten ze normaal. Moslims verbreken het vasten echter iedere avond. Bij zogeheten iftar-maaltijd direct na zonsondergang worden enorme hoeveelheden calorierijk voedsel geconsumeerd. Vlak voor zonsopgang propt men zich opnieuw vol om er weer een dag tegen te kunnen. Bij de moskee in mijn buurt getuigen dagelijks grote hoeveelheden afval van de verspilling. Op deze manier krijgen kinderen die gretig aan de ramadan doen om groot te lijken, verkeerde eetgewoonten aangeleerd. Niet voor niets is obesitas een probleem bij moslimkinderen.
Er is alle dus alle reden om de schouders op te halen over de ongezonde en hypocriete gewoonte die ramadan heet.
6 reacties “Ramadan: niet vasten maar vreten”


 1. Jakob Bolk schreef:

  Vreten mogen ze niet tijdens de ramadan, wel aanslagen plegen. Maken wij ons druk om hun middeleeuwse rituelen ? Ik niet, laten ze zich lekker vol stampen met kilo’s suiker !….zitten die bomgordels bij sommigen ook wat strakker !

 2. Niek Groot schreef:

  Als vrijdenker mag je denken wat je wil heer Bolk.
  Maar doe dat met respect.

 3. Jakob Bolk schreef:

  Ik heb meer respect voor vrije meningsuiting dan voor welk geloof dan ook. En trouwens, was het grote respect maar wederzijds meneer Groot, maar die is mijlenver te zoeken, volg de journaals wereldwijd maar !

 4. Niek Groot schreef:

  Jacob, ik ben het met je eens, vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Wel zijn er natuurlijk heel veel mensen die Allah als de grootste zien zoals ik vroeger god zag. Geef moslims de tijd om tot andere misschien betere gedachten te komen. Het is voor de ” roomsen” ook slechts 3 zuchten geleden dat ze nog héél anders dachten over “heidenen”

 5. Toon Swinkels schreef:

  @Niek Groot #4,
  Ja….., het is 3 zuchten geleden dat de roomsen homoseksuelen ondersteboven van flats of torens af gooiden, en dat vrouwen de doodstraf kregen als ze verkracht waren. Je kunt ze wel de tijd gunnen om op andere gedachten te komen, maar ik vrees dat ze jou de tijd niet zullen geven……

  Mvg

 6. Jakob Bolk schreef:

  Niek,

  De moslims hebben maar één doel of missie, en dat is de hele wereldbevolking zover te drijven dat ze hun bekeren tot de islam. Iedereen die tot andere inzichten komt dan de islam dient te worden gedood. Nu hoor ik je zeggen dat er ook genoeg moslims zijn die tegen dit geweld zijn….ojaa ?…..waar zie jij die duizenden moslims die hun afkeer hiertegen uitten of tegendemonstraties houden ? Ik zie ze in ieder geval niet !

  9-11 is mij nog op het netvlies gegriefd. Het leek wel feest in Den Haag, een juichende en claxonnerende menigte die zag hoe de Twin Towers aan de vlakte gingen ! Toen waren ze er wel om Nederland te laten zien aan welke kant ze stonden.

  Maar wellicht zie jij het anders !
Reageer