Opening nieuwe seizoen Vrijdenkerscafés

Geplaatst op 27 augustus 2014 door

Datum: woensdag 3 september 2014.
Locatie: Bar Restaurant Walden, Domplein 16, Utrecht.
Aanvang: 19.30 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Toegang: gratis.

In mei verscheen bij Uitgeverij Vantilt het boek Een licht dat schijnt in duistere plaatsen van vrijdenker Adriaan Koerbagh. Een boek waar Koerbagh in de zeventiende eeuw voor vervolgd werd en waarvan bijna de gehele oplage is vernietigd.

De seizoensopening staat daarom in het teken van Adriaan Koerbagh. De gastspreker van deze avond is Bart Leeuwenburgh, auteur van de biografie van Adriaan Koerbagh (Het noodlot van een ketter, 2013). Hij gaat een presentatie geven over het werk en leven van Koerbagh. Er zal één exemplaar van het boek onder de aanwezigen worden verloot.

Programma

19.30 uur – welkom door de organisatie Vrijdenkerscafés
19.45 uur – introductie vrijdenken, Anton van Hooff
20.15 uur – muzikaal intermezzo, Lennart Kolenberg
20.30 uur – presentatie, Bart Leeuwenburgh
21.15 uur – discussie en verloting boek
21.45 uur – verkoop boeken, borrel en muziekoptreden
7 reacties “Opening nieuwe seizoen Vrijdenkerscafés”


 1. Hans Velderman schreef:

  Ik heb slechts een paar vragen:; waarom presenteert u bij uw uitnodiging dit plaatje? Krijgen de gasten La Chouffe bier gepresenteerd ? Wilt u uw voorzitter tarten die beweerd dat kabouters niet bestaan of hebt u zelf niet in de gaten wat u laat zien?
  Eerder beweerde ik al dat kabouters bestaan, immers er is een wet (gemeente of provinciaal) die het werpen van dwergen verbiedt.
  Is geen grap, met medewandelaars zag ik vandaag een enorme paddestoel en dacht , pi x d en inderdaad ongeveer 35cm.
  Hieruit blijkt dat kabouters bestaan en groeien omdat hun woningen en zetels in omvang toenemen. Niet zomaar voor de flauwekul maar de natuur past zich aan, aan de groei van de dwergen.
  Ben ik ontzettend blij mee. Waarom? Mijn vroegere huisarts drs. Huygen wist als geen ander hoe de wereld van de kabouters functioneerde en met jager en schilder dhr. Poortvliet toonden zij samen overduidelijk het bestaan van kabouters aan.

 2. Wim Aalten schreef:

  Nu begrijp ik het ineens. Hans Velderman is een zwamneus. Hij is beïnvloed door kabouters die in een vliegenzwam wonen.
  Door die kabouterbesmetting word je een zwamneus en ga je dit soort meningen verkondigen.
  Deze definitie van zwamneus vond ik op het Internet: zwamneus (zelfstandig naamwoord): iemand die zwamt. Voorbeeld: Sommige pubers gedragen zich als zwamneuzen.

 3. Hans Velderman schreef:

  Daarom waardeer ik dhr. Aalten zo zeer! Met een motorhelmpje op vanuit het niets personen aanvallen. Zelden is hij te betrappen op inzicht over gestelde vragen.
  Kan hij waarschijnlijk weinig of niets aan doen. Wat er niet in zit, kan er ook niet uitkomen.
  Ik vertelde het al eerder; wij zijn een bijeenbrengsel van cellen van anderen en info door anderen.

 4. Wim Aalten schreef:

  Hans, je denkt toch niet dat ik serieus in ga op je verhalen over kabouters en dwergen? Maar dat neemt niet weg dat ik je een goed weekend wens.

 5. Hans Velderman schreef:

  Jammer dat je er niet op ingaat. Ik ging er vanuit dat jullie dit plaatje serieus en met een vooropgezet plan plaatsten. Er straalt veel symboliek uit vandaar mijn vragen.
  Een trotse bok hoog verheven boven de kabouters. Ik dacht; bedoelen ze God en gelovigen? Maar dacht ik dat kan niet. Volgens de DVG bestaat God niet en bokken wel. Vervolgens; gelovigen bestaan wel maar kabouters niet volgens de DVG. Of, dacht ik, bedoelen ze misschien de duivel? Maar dan is het antwoord omgekeerd evenredig aan voorgaande. Verder dacht ik bedoelen ze het als symbool voor de DVG? Een trotse voorzitter hoog verheven boven de leden etc.
  Een goed weekend Wim.

 6. Wim Aalten schreef:

  Hans, je maakt het jezelf veel te moeilijk. Een La Chouffe Bok is en lekker biertje van Belgisch makelij, iets waar vrijdenkers van kunnen genieten als ze bijeen komen. Ik weet niet of onze webmaster een achterliggende gedachte had bij dit plaatje. Maar het gaat natuurlijk niet om het plaatje maar om de aankondiging van de bijeenkomst. Ik stel voor dat je naar een slijter fietst, een lekkere La Chouffe Bok meeneemt en geniet van je weekend. Als je het niet kent zal er een wereld voor je open gaan (grapje). Wij genieten volgende week van de opening van het nieuwe seizoen van vrijdenkerscafé Utrecht.

 7. Hans Velderman schreef:

  Hoewel je eerder zei geen antwoord op vragen te geven Wim, doe je het toch. Ja ik ken het bier en stond jaren geleden voor een (helaas) gesloten brouwerij in de Ardennen.
  Geniet er van.
Reageer