Ongelofelijk – Tafel van de Rede

Geplaatst op 23 februari 2015 door

Op de maandelijkse Tafel van de Rede van donderdagavond 5 maart 2015 om 20:00 uur spreekt Anton Mullink over zijn boek Ongelofelijk, van priester tot atheïst.

Anton Mullink is katholiek opgevoed in een groot gezin in Vorden, om vervolgens priester te worden. Hij valt van het geloof af en hij treedt uit het priesterschap. Hoe verloopt zo’n proces? Hoe ontworstelt hij zich aan de godsdienstige indoctrinatie? Anton Mullink zal je meenemen op zijn reis, waarbij de zogenaamde geloofswaarheden steeds onwaarschijnlijker beginnen te lijken. Steeds meer gaat hij het belang van atheïsme inzien. Hij zal aantonen waarom secularisering een positief perspectief biedt.

Maandelijks:
Iedere eerste donderdagavond houden we de Tafel van de Rede in Deventer met vrijdenkers, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen uit Deventer, de Stedendriehoek en Salland. We ontmoeten elkaar maandelijks rond de stamtafel in caféruimte van De Fermerie te Deventer om te discussiëren. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven aan de Tafel van de Rede en mee te discussiëren.

Locatie:
De Fermerie – Muggeplein 9 – 7411 NW Deventer

Tijd:
We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:00 uur de discussie afronden.

Kosten:
Toegang is vrij, de drankjes zijn voor eigen rekening.

Meer informatie:
Tafel van de Rede – Deventer
deventer@devrijegedachte.nl of deventer@partijvanderede.nl

 Reageer