Kinderrechten: geen kinderspel

Geplaatst op 8 september 2017 door

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 11 september 2017 spreekt Carrie van der Kroon over “Kinderrechten: geen kinderspel. Krachtenvelden in internationale lobby en programma’s voor kinderrechten.”

Carrie van der Kroon is rechtsantropoloog, gespecialiseerd in internationale kinderrechten. Het is haar passie om volwassen gesprekken te voeren met kinderen en jongeren over hun levens, gedachten en ervaringen met hun rechten. In 2015 publiceerde Carrie haar eerste boek, getiteld “I write with the right”, over inheemse kinderen uit Panama die naar Costa Ricaanse koffieplantages afreizen.

Carrie werkt als Programmamedewerker Kinderrechten en Seksuele Uitbuiting bij Defence for Children – ECPAT in Nederland. Daar houdt zij zich bezig met ontwikkelingssamenwerkingsprogramma’s in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, gefinancierd vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Carrie is sinds haar tienerjaren freelance trainer en facilitator, met name in de jeugdsector en zowel nationaal als internationaal. Zo trainde zij jongeren in justitiële jeugdinrichtingen en AZC’s over jongerenparticipatie en Syrische vluchtelingen om hun vluchtverhaal te vertellen in Nederlandse schoolklassen.

Carrie is een Global Shaper van de Amsterdamse Hub bij het World Economic Forum, lid van de Raad van Toezicht van de Rutu Foundation (welke moedertaaleducatie voor kinderen bevordert) en het EOKM (Expertisecentrum Online Kindermisbruik). Tot slot is Carrie in haar vrije tijd betrokken bij de ontwikkeling van Stichting Ykeallo, die de integratie van Eritrese jongeren in Amsterdam bevordert.

Klik hier voor meer informatie.Reageer