Ik wil koning worden

Geplaatst op 17 december 2011 door

Artikel 3 van de Grondwet maakt iedere Nederlander benoembaar in elke publieke functie. Nu komt binnenkort de functie van staatshoofd vacant. Waar blijven toch de kandidaten? Ik weet er wel een paar: Klaas de Vries, Femke Halsema, Pieter Winsemius… En als er niemand is, zo heb ik op de jaarvergadering van het Nieuw Republikeins Genootschap op 29 oktober 2011 in Tiel meegedeeld, wil ik desnoods wel koning worden. Als mijn kandidatuur wordt genegeerd, moet de zaak aanhangig worden gemaakt bij de Europese hoven. Het zou niet de eerste keer zijn dat Luxemburg of Straatsburg Nederland verplicht zijn eigen grondwet toe te passen. Mijn eerste Koninklijk Besluit is afschaffing van de monarchie, want welke vrijdenker gelooft in erfopvolging?
3 reacties “Ik wil koning worden”


 1. Hans Velderman schreef:

  Neen, beste Anton, Jij kunt geen koning worden! Ik heb het al een keer uitgelegd; koning word je bij de gratie Gods. Verder is de functie van het koningschap geen publieke functie en ook geen openbaar ambt. Het koningschap staat boven deze simpele voorstellingen van functies ofwel aardse rollen. Het koningschap is een soevereine plaats waar een mens door God; is en wordt aangesteld en tijdelijk de bemiddelaarsrol vervult tussen een hogere macht en het mensdom en daarom een plaats (zetel) van de macht (Gods macht) bezet. In een democratie heeft het volk de macht en is er slechts plaats voor een vertegenwoordiger van het volk van welke samenstelling dan ook. Een president of zoiets. Je zult nooit in de toekomst horen de koning Van Hooff is dood, lang leve V. Hooff. En vooral niet en nooit niet Van Hooff is dood lang leve de president! Een machtloze plaats en slechts het volk van welke samenstelling dan ook vervangend. Zoals van Oldenbarneveldt en de gebroeders de Wit een tijdelijk eigenmachtig verworven plekje hadden. Je kunt het proberen als mens goddelijke macht als koning te vertegenwoordigen en te doen wat je wilt doen? De valbijl kan op je wachten. Daarna horen we weer; de koning is dood lang leve de koning! Welke dan ook bij Gods gratie!

 2. kj wouters schreef:

  Lief geschreven van de geachte Velderman. Maar er is nog een reden of wat, da ik ook geen “koning” kan worden.
  in de eerste plaats behoor ik als eenvoudig figuur niet tot de opperste kaste. Daar worden de jobs onderling verdeeld! Niet door ons. Democratie of niet. De voormalige roofridders en andere psychopaten hebben elkaar goed begrepen. Dat blijft zo tot nu. Overal in de wereld. Je kunt er natuurlijk andere etiketten opplakken, zoals , president, leider, messias en ga maar door. De jongens en meisjes vinden elkaar wel, bij een goed glas of in bed. Wie ooit de voortreffelijk film -The godfather- heeft gezien. Ik raad dit iederaan aan, gaat beseffen, hoe de sociale werkelijkheid in elkaar zit. Daar behoef je dan net als ik geen sociologie voor te studeren. Mijn voortreffelijke hoogleraren van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam waarschuwden ons al. – Wij weten niet wat zich onder het tapijt afspeelt- Een verdomd goede opmerking!
  Niet gek die leraren, met hun statistische berekeningen. Veel wiskunde ook.
  Maar die opmerking was zeer juist. Wat weten wij nu eigenlijk van de werkelijkheid? Ik vrees: geen pest! Wat er allemaal gebeurt achter onze rug, geroddel, manipulaties, bedrog, verraad en ga maar door. Onder het tapijt noemen we dit-

  Maar op een verjaardag is het wel heel hartelijk allemaal. Bedrog dus.
  Dit is waar we in heel de geschiedenis mee hebben te maken. Liegen, bedriegen, manipuleren enz. De Romeinse keizers wisten hier alles van. Dus heeft Constantijn de Grote zijn eigen vrouw en zoon laten vermoorden. Verraad in eigen kring. Alle Romeinse keizers waren wreed. Je kunt anders niet aan de macht blijven. Dat verraad speelt altijd. Ook bij Napoleon en Hitler was dat zo. En alle anderen. Als je aan de macht bent en dat geldt ook voor een voorzitter van een vereniging, ben je gedoemd. Ik was zelf een paar jaar vice-voorzitter van de IBKA (Internationaler Bund der Konfessionlosen und Atheisten) in Duitsland.) De voorzitter was toen Frank Schütte, een vriend van me. Zeker Frank maakte fouten. Ik ben diverse keren in Berlijn geweest Maar de oppositie groeide. Ik heb de tegenparij uitgenodigd om naar Rotterdam te komen. Wat ze ook deden. Lief gepraat bij een goed glas. Natuurlijk. Maar hun plannen waren al helemaal klaar. Ik weer naar de ledenvergadering in Berlijn. Waar Frank toen werd afgezet. Toen had ik de macht.
  Vreselijk.

  Ik heb toen het laatse gedaan wat ik kon toen: de nieuwe jongens benoemd als bestuurders en ben toen een maand daarna formeel afgetreden. Als keizer dus. Want dat was de bedoeling. Nu bloeit IBKA enorm. Ze zijn in christelijk Duistland al een gevaar. IBKA wordt zeer serieus genomen, zeker door de katholieke kerk. Ik moet er bij zeggen, dat IBKA een enorm forum heeft van geleerden, die enorme artikelen plaatsen in de pers. Hoogleraren, zoals Detschmer, zeer beroemd en de absolute vijand van het Vaticaan. Maar zijn boeken kunnen deze keer niet meer worden verbrand!
  Misschien een voorbeeld voor de vrijdenkers?

  Geliefd zijt gij critici,

  Klaus-Jürgen. Lima-Peru.

 3. kj wouters schreef:

  PS
  Voor de liefhebbers voeg ik nog iets toe over de -katholieke-Peruaanse maatschappij hier.
  De huidige president Humalo, een vriend van me, weigert dus de schoft Fujimori brief van genade de geven. Fujimori, was net als Pinochet in Chile of die ander katholike schoft Videla van argentinie, verantwoordelijk voor het stiekem laten vermoorden door duizenden jonge mensen. Verdoofd door injecties uit het vliegtuig werpen in de oceaan. Dat soort katholieke nazi-praktijken. Iedereen heeft hierover alle kranten kunnen lezen. Wat doen iedere keer weer deze massamoordenaars? – Ach, ik ben zielig_ Heb kanker! Ik noem maar wat. Fuji heeft geen kanker. Maar iedere keer moet de wereld weer tranen in de ogen krijgen. Dit is een absolute fout van alle humanisten. In die zin is het humanisme absloluut fout!
  En heeft ook geen moraal. Hier moeten zeer stevige discussies over worden gevoerd. Anders verzandt het humanisme opnieuw in een religie zonder hoop.
Reageer