Houd het geloof erbuiten

Geplaatst op 16 februari 2018 door

Maandelijks op de derde maandagavond van de maand organiseert de ASP (Atheïstisch Seculiere Partij) Utrecht i.s.m. De Vrije Gedachte de Atheïstische Borrel. Aanstaande maandagavond 19 februari 2018 spreekt Hans de Vries voorzitter van de ASP over:

Houd het geloof erbuiten

De ASP (Atheïstisch Seculiere Partij) streeft een seculiere politieke koers na. Om dit te verduidelijken zal Hans de Vries ingaan op de uitgangspunten van de ASP. Het motto van de ASP is ‘Houd het geloof buiten de politiek’. Dit betekent dat de samenleving religieus neutraal is. De volledige scheiding van staat en religie zorgt ervoor dat er geen verschillen, uitzondering of privileges tussen gelovigen en seculieren kunnen bestaan. De scholen geven onderwijs over religies en levensbeschouwingen en niet vanuit een geloofsdogma. De wetten en de rechtspraak gaan uit van het gelijkheidsprincipe die voor iedereen geldt. Wilt u zicht krijgen op een politiek seculier perspectief kom dan maandagavond 19 februari 2018 naar Café Walden (Domplein 16 – Utrecht). Onder het genot van een drankje en een hapje (voor eigen rekening) zal er na de inleiding gediscussieerd worden over de mogelijkheden van seculiere politiek in Nederland.

Lees hier voor meer informatie.
13 reacties “Houd het geloof erbuiten”


 1. Anton van Hooff schreef:

  Natuurlijk laten jullie zien dat de titel ontleend is aan de brochure die ik grotendeels geschreven heb. Exemplaren moeten bij Jacques Honkoop te krijgen zijn.

 2. Hans Velderman schreef:

  Vraag ik me af? Stel dat religie gebaseerd is op leugens. Waarom kiest u dan voor de politieke weg? Politiek is eveneens gebaseerd op leugens! Geen enkele politieke partij is in staat zich te handhaven, te groeien, zonder leugens.
  Er zijn zelfs politieke partijen met een zeer groot aantal vertegenwoordigers die leven van de leugens.
  Seculiere partijen lopen voorop! Hun vertegenwoordigers horen Russisch als Nederlands, Of hebben een slecht geheugen,(Justitie) of zijn partijvoorzitter?

 3. joop dorrepaal schreef:

  @ #2:
  Maar politiek is toch een vorm van oorlog? En die laatste heeft zijn eigen moraal, heb ik altijd beweerd. Waarom de politiek dan niet?
  En hoe absoluut is nu helemaal dat: “gij zult geen valse getuigenis spreken”…?

 4. Hans Velderman schreef:

  (3) Inderdaad, politiek is oorlog. Met wapenstilstanden en coalities. Democratie echter, werd als idee geboren in het brein van de oudere politieke machthebbers (de rijken en bezittende macht) die inzagen dat een steeds grotere kudde door en kleine heersende macht niet is te beteugelen door wetten en straf. Of zoals je wellicht en terecht denkt een wet van God!!!
  De werkelijkheid is; het gaat niet meer alleen om pecunia’s, religie en politieke overtuiging!!!
  Beide door mensen bedachte systemen om de massa te knechten falen.
  Machiavelli scheef dit al jaren geleden.
  Ik zou toch ipv liegen, oorlog en het volk belazeren, willen stellen; het is een toneelspel waar zowel het publiek als toneelspelers weten; we belazeren elkaar!
  Vraag is, willen we daarmee doorgaan?
  Dus blijft mijn vraag; waarom kies je voor seculier als er een eeuwige machtswedstrijd gaande is tussen leugenaars?

 5. thomas bakker schreef:

  Best wel “fascinerend” om te zien hoe de meest aanwezige contribuanten aan de discussies op deze site zich vooral van orakeltaal bedienen.

 6. Hans Velderman schreef:

  (5) orakeltaal? Meneer Bakker kunt u mij en aan de anderen, uitleggen wat orakeltaal is? Mocht er een probleem zijn, dan kunt u misschien uitleggen wat u als persoon daarmee bedoelt?

 7. Hans Velderman schreef:

  (5) Het kan ook zijn dat u vakjargon bedoelt? Een taal tussen mensen die anderen, die deze taal niet beheersen, willen uitsluiten. Gelijkwaardig aan bargoens, ooit een “dieventaal” .l

 8. Toon Swinkels schreef:

  Latijns is de enige erkende dieventaal.

 9. Toon Swinkels schreef:

  Aanvulling op #8:
  Dan wel enige erkende boeventaal.

 10. Hans Velderman schreef:

  Vind ik nogal een grappige conclusie meneer Swinkels. Bijna alle wetenschappelijke benamingen en artikelen zijn in Latijn verwoord. Uw vereniging stelt wetenschap voorop in en binnen elke discussie.
  Bedoelt u dat alle wetenschappelijke artikelen verwoord in Latijn, boeventaal is.
  Ook alle gepubliceerde en uit het Latijn vertaalde artikelen van Dr. V. Hooff?

 11. Toon Swinkels schreef:

  @Hans velderman#10,
  Helaas, maar ik ben geen lid van deze vereniging.
  Het was ook grappig bedoeld, maar kijk eens welke mensen Latijns spreken. Geestelijken, advocaten, juristen, rechters, politici, artsen, tandartsen, medisch specialisten en bloemisten. Ja, die laatste groep gebruikt het Latijn enkel voor de benoeming van planten, dus die wil ik eigenlijk door de vingers zien.

 12. thomas bakker schreef:

  @8: En wat dacht je van fran, griek en duit?
  @6: cryptische wartaal.
  Zoiets dus: “uit het Latijn vertaalde artikelen van Dr. V. Hooff”

 13. Hans Velderman schreef:

  Los van komen, afstand nemen, ontkennen, seculier atheïsme, etc.
  Blijkbaar is er een bestaande entiteit waar afstand, ontkenning of los van komen, door sommigen noodzakelijk wordt geacht. Immers, van een onbestaande, een niet bestaande entiteit loskomen, is onzin. Die entiteit bestaat niet en los komen van iets dat niet bestaat, is absurd.
  Atheïstisch seculier? Dubbel op! Niet over nagedacht?
Reageer