Geloofslozen zijn gelukkiger: Lutheranen geven het toe

Geplaatst op 15 juni 2017 door

Een recent sociologisch onderzoek vanwege de Evangelische Kerk Duitsland, de Lutheranen dus, maakt een einde aan de hardnekkige fabel dat godgelovigen gelukkiger zijn. De onderzoekster heeft gevonden dat juist de ‘Religionslosen’, die met 40% al de grootste ‘geloofs’-gemeenschap van Duitsland zijn, beter in het leven staan. Onder die 40% horen de uitgesproken atheïsten tot de oudere generatie, de meerderheid, jongeren dus, staat onverschillig tegenover religie.

Bron: radio-uitzending ‘Aus Religion und Gesellschaft’, Deutschlandfunk, 15-6-2017, 9.35 u (terug te luisteren via de webstek van Deutschlandfunk, een zender zonder reclame en bijna geen Amerikaanse jengelmuziek!)
1 reactie “Geloofslozen zijn gelukkiger: Lutheranen geven het toe”


  1. ben warner schreef:

    Alle recente voorbeelden in de wereld of het nu IS-aanslagen zijn of tientallen mensen die in een hoge torenflat als rattien in de vuur valzitten zijn onmiskenbare voorbeelden van het feit, dat er geen God bestaat. Hoe zou hij de almachtige dit hoe dan ook kunnen rechtvaardgen.
    Ik had vandaag weer een gelovige bekeerder aan de deur. Hij begon met ‘lees u wel in de bijbel.?” Ik zei ja en meer dan u maar in ieder geval beter dan u. Hoe kan die flat met nog ongeveer zestig mensen in de bovenste etage door God lekker zijn laten uitbranden? Legt u mij dat eens uit? Hij antwoordden: Dus u denkt dat alle kwaad door God komt? Ik antwoordde: met die flat in gedachten, wat denkt u? Het flauwe was, dat er -u kent die types – zijn dochter van 15 of zo erbij stond.
    Hij wenste mij desondanks een goede dag.
    Met al die dagelijkse ellende kan het niet anders of er gebeuren twee dingen. Eén deel wordt devoter dan ooit. Een tweede deel neemt geleideid van het slechte spookverhaal. Dat lijkt in Duitsland te gebeuren.
Reageer