The Freedom of Thought Report 2017

Geplaatst op 4 december 2017 door

Maandelijks op de tweede donderdagavond van de maand organiseren De Vrije Gedachte en de ASP (Atheïstisch Seculiere Partij) de vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer. Op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede van 14 december 2017 zullen we aandacht besteden aan de mensenrechten.  Hans de Vries (voorzitter van de ASP) zal de topics bespreken van:

The Freedom of Thought Report 2017

Op 10 december 2017 is 69 jaar geleden dat de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) hebben aangenomen. Voor de zesde keer op rij brengt de ‘International Humanist and Ethical Union (IHEU)’ rond 10 december ’17 ‘The Freedom of Thought Report’ uit. Het rapport van de Internationale Humanistische Ethische Unie gaat in op de discriminatie en vervolging van niet-gelovigen, humanisten en atheïsten in de wereld. In welke landen staat de ‘vrije gedachte’ onderdruk en welke gevolgen heeft dit voor de godsvrije mensen in die landen. Het rapport gaat in op de volgende vier thema’s: de grondwetsrechten, de rechten op onderwijs voor kinderen, het recht op vrijheid van meningsuiting en de rechten van niet-gelovigen op belangenbehartiging, vergaderen en demonstreren. De ranking-index rond de thema’s zal worden gepresenteerd.

Hoe kunnen we de aanslagen en vervolgingen op niet-gelovigen, humanisten en atheïsten in de aangeklaagde landen aan de kaak stellen? Op welke wijze kunnen we de ernstige waargenomen tendensen van discriminatie ten opzichte van niet-gelovigen, humanisten en atheïsten onder de aandacht brengen? Op de vrijdenkersmeeting zullen deze vragen ter discussie stellen. Kom naar Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede op donderdagavond 14 december om acht uur in de Fermerie te Deventer.

Lees hier voor meer informatie.
1 reactie “The Freedom of Thought Report 2017”


  1. Joop Herwig schreef:

    Volgens mij is het antwoord op de gestelde vraag heel simpel: gewoon geduldig en standvastig blijven doen wat de god-vrijen van deze wereld al vele decennia met toenemend succes doen: Het steeds verder invullen van de “gaps”, zodat “the God of the gaps” uiteindelijk vanzelf zal verdwijnen. Want die zogenoemde “discriminatie van niet-gelovigen” wordt toch met het jaar minder? Beschouw de geschiedenis en wees eerlijk!
Reageer