Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede Deventer over Ex-moslims

13 december 2018 @ 20:00 - 22:00

Op donderdagavond 13 december 2018 spreekt Leon Korteweg, bestuurslid van De Vrije Gedachte, over:

Durven ex-moslims uit de kast te komen?

Het loskomen van je geloof is sowieso een persoonlijk gewetensgevecht. Vóór je uit de kast durft te komen als ex-moslim, moet je het verwenste doodvonnis voor ongelovigen opzij kunnen zetten.

De sociale groepsdruk vanuit de moslimgemeenschap wordt voor velen ervaren als een (te) hoge drempel om openlijk uit te komen voor hun afvalligheid. Leon Korteweg vindt dat we als vrijdenkers dit rationeel moeten duiden en verdedigen ongeacht de rechts-populistische of de links-regressieve sentimenten. In een seculiere samenleving moeten we elk individu de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn. De mens die onafhankelijk en zelfbewust afstand doet van zijn geloof moet die volledige gedachtevrijheid kunnen uiten zonder in een hoek geplaatst te worden. Religiekritiek op het islamitische geloof moet niet verbijzonderd worden van het hebben van religiekritiek op het christelijke geloof. Leon zal ingaan op persoonlijke levensverhalen van ex-moslims. We zullen er na moeten streven dat voor iedereen de gedachtevrijheid als een mensenrecht wordt beschouwd; vrij te zijn van religieuze en andere ideologische dogma’s.

Maandelijks

Op de maandelijkse vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te bediscussiëren en je blik te verruimen.
Elke tweede donderdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) bij elkaar. Onder het genot van een drankje  discussiëren over actuele, wetenschappelijke en/of politieke onderwerpen. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:15 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer.

Volgende

Donderdagavond 13 december 2018 om 20:00 uur in de Fermerie Deventer

Noteer ook al vast de donderdagavonden van 2019 in je agenda:
14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei, 13 juni en 11 juli 2019.

Details

Date:
13 december 2018
Time:
20:00 - 22:00
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Deventer
Phone:
0620013125
Email:
deventer@devrijegedachte.nl

Venue

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Map
Phone:
06 85420685
Website:
http://www.fermerie.nl/