Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Utrecht

7 december 2015 @ 20:00 - 22:30

Tijdens de Vrijdenkersborrel Utrecht op maandag 7 december 2015 spreekt Fabian van Langevelde (voorzitter De Vrije Gedachte, van origine astronoom en nu werkzaam in de ICT) over de relatie tussen wetenschappelijke kennis en levensbeschouwing.

Fabian zal het gaan hebben over de Higgs Boson, de zwaartekrachttheorie en het ontstaan van het heelal. Maar er zullen eerst wat alternatieve scheppingsverhalen voorbijkomen en dan de Big Bang, de inflatietheorie en tot slot het huidige inzicht. Dit alles met verwijzingen naar het internationale karakter van instituten en initiatieven als CERN (waar de Higgs boson lijkt te zijn “waargenomen”) en SKA (waarmee men naar de zichtbare grens van het universum wil kijken). Is wetenschappelijke kennis als een ‘kaars in het donker’?

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid voor vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maandelijks
De Vrijdenkersborrel Utrecht is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Vrijdenkersborrel wordt elke 1e maandag van de maand gehouden. De presentaties beginnen altijd om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19:30 uur. Het is vrij toegang en de drankjes zijn voor eigen rekening.

Volgende
De volgende Vrijdenkersborrel Utrecht is maandag 4 januari 2016.

Details

Date:
7 december 2015
Time:
20:00 - 22:30
Event Tags:
,

Organizer

Vrijdenkersborrel Utrecht
Email:
utrecht@devrijegedachte.nl
Website:
http://devrijegedachte.nl/

Venue

Café Willem Slok
Korte Koestraat 2
Utrecht,
+ Google Map
Phone:
030 302 0261
Website:
http://www.willemslok.com/