Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Deventer

1 september 2016 @ 20:00 - 22:00

Op donderdagavond 1 september 2016 gaat de eerste Vrijdenkersborrel Tafel van de Rede van het seizoen 2016-2017 weer van start. De spreker vanavond is JSR (Jan) van Hal, jurist te Doetinchem. Het onderwerp is:

‘De grenzen van de vrije meningsuiting’

We beginnen met de kwaliteit van discussies op ‘social media’. Er wordt een ideaalbeeld geschetst van betogende discussies en dat wordt afgezet tegenover de werkelijkheid op Facebook en dergelijke. Dan volgt een juridisch kader. Het geldend recht wordt als startpunt genomen. Nationaal en internationaal. Elementaire begrippen, zoals democratie, rechtsstaat, en mensenrechten worden besproken. Aan praktische bezwaren tegen de huidige regelgeving wordt aandacht besteed. Het filosofische gedeelte neemt het grootste deel van de lezing in beslag. Afgesloten wordt met conclusies. Na de pauze volgt een discussie over de gewenste en verwachte toekomst van het recht op de vrije meningsuiting. Wil je mee discussiëren over de mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting, expressie en satire kom dan donderdagavond 1 september 2016 naar de Fermerie te Deventer.

Maandelijks
Elke eerste donderdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen bijeen om met elkaar te discussiëren. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:00 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Tafel van de Rede in Deventer.

Volgende
De volgende bijeenkomst is donderdagavond 6 oktober 2016.

 

 

Details

Date:
1 september 2016
Time:
20:00 - 22:00
Event Tags:
, ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Deventer
Phone:
0620013125
Email:
deventer@devrijegedachte.nl

Venue

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Map
Phone:
06 85420685
Website:
http://www.fermerie.nl/