Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Deventer

14 december 2017 @ 20:00 - 22:00

Maandelijks op de tweede donderdagavond van de maand organiseren De Vrije Gedachte en de ASP (Atheïstisch Seculiere Partij) de vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer. Op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede van 14 december 2017 zullen we aandacht besteden aan de mensenrechten.  Hans de Vries (voorzitter van de ASP) zal de topics bespreken van:

The Freedom of Thought Report 2017

Op 10 december 2017 is 69 jaar geleden dat de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) hebben aangenomen. Voor de zesde keer op rij brengt de ‘International Humanist and Ethical Union (IHEU)’ rond 10 december ’17 ‘The Freedom of Thought Report’ uit. Het rapport van de Internationale Humanistische Ethische Unie gaat in op de discriminatie en vervolging van niet-gelovigen, humanisten en atheïsten in de wereld. In welke landen staat de ‘vrije gedachte’ onderdruk en welke gevolgen heeft dit voor de godsvrije mensen in die landen. Het rapport gaat in op de volgende vier thema’s: de grondwetsrechten, de rechten op onderwijs voor kinderen, het recht op vrijheid van meningsuiting en de rechten van niet-gelovigen op belangenbehartiging, vergaderen en demonstreren. De ranking-index rond de thema’s zal worden gepresenteerd.

Hoe kunnen we de aanslagen en vervolgingen op niet-gelovigen, humanisten en atheïsten in de aangeklaagde landen aan de kaak stellen? Op welke wijze kunnen we de ernstige waargenomen tendensen van discriminatie ten opzichte van niet-gelovigen, humanisten en atheïsten onder de aandacht brengen? Op de vrijdenkersmeeting zullen deze vragen ter discussie stellen. Kom naar Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede op donderdagavond 14 december om acht uur in de Fermerie te Deventer.

Maandelijks
Elke tweede donderdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) bij elkaar. Onder het genot van een drankje  discussiëren over actuele, wetenschappelijke en/of politieke onderwerpen . We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:30 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer.

Volgende
De volgende bijeenkomst is donderdagavond 11 januari 2018.

Details

Date:
14 december 2017
Time:
20:00 - 22:00
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Deventer
Phone:
0620013125
Email:
deventer@devrijegedachte.nl

Venue

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Map
Phone:
06 85420685
Website:
http://www.fermerie.nl/