Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Deventer

14 september 2017 @ 20:00 - 22:00

De Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede wordt door De Vrije Gedachte in samenwerking met de Atheïstisch Seculiere Partij. Iedereen die zich aangetrokken voelt om open over actuele, wetenschappelijke en/of politieke onderwerpen te discussiëren is welkom. Op 14 september 2017 ontvangen we Leon Korteweg bestuurslid van De Vrije Gedachte, hij zal komen spreken over het onderwerp:

Veganisme: de goede en slechte voor en tegen argumenten

Voor Leon is veganisme een goed idee om zo plantaardig mogelijk te eten en te leven. Leon Korteweg is naast dat hij schrijft voor Skepter, de Vrijdenker en Jalta.nl ook actief als teamlid van het Guerrilla Skepticism op Wikipedia. Hij zal kijkende door zijn scepsisbril het veganisme versus het carnisme in zijn lezing ontleden. Denk hierbij aan de drogredenen die vleeseters graag gebruiken en de complottheorieën die verstokte veganisten erop na houden. De vleesetende bestuurslid Catherine de Jong van de Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft wel een punt ten aanzien van de gezondheid van mens en dier. Daartegenover staat de milieufilosoof Floris van den Berg die rabiaat ingaat op de immoraliteit van het vleeseten. Wel ligt er aan die kant een punt in relatie tot de bio-industrie en de impact die dat heeft op de leefomgeving. Deze twee uitersten zullen door Leon vanuit zijn middenpositie worden belicht. In de aansluitende discussie zal worden ingegaan op de posities die je als mens kunt innemen zonder elkaar te verketteren. Wil je zicht krijgen op het veganisme en wil je meedoen aan de discussie kom dan aanstaande donderdagavond 14 september om 20:00 uur naar de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede in de Fermerie te Deventer.

Maandelijks
Elke tweede donderdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) bij elkaar. Onder het genot van een drankje  discussiëren over actuele, wetenschappelijke en/of politieke onderwerpen . We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:30 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer.

Volgende
De volgende bijeenkomst is donderdagavond 12 oktober 2017.

Details

Date:
14 september 2017
Time:
20:00 - 22:00
Event Tags:
, , ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Deventer
Phone:
0620013125
Email:
deventer@devrijegedachte.nl

Venue

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Map
Phone:
06 85420685
Website:
http://www.fermerie.nl/