Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Deventer

6 juli 2017 @ 20:00 - 22:30

Door familieomstandigheden van de inleider/spreker is de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede van donderdagavond 6 juli 2017 afgelast.

We zullen voor het nieuwe seizoen een nieuwe afspraak maken met Celal Altuntas.

De eerstvolgende Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede is na de vakantieperiode op de tweede donderdag van de maand: 14 september aanstaande. Dan zal Leon Korteweg spreken onder andere bestuurslid van De Vrije Gedachte.

‘De parallelle Turks-Nederlandse samenleving’

In de jaren ’70 en ’80 werden we in Europa en Nederland al geconfronteerd met de ultra-rechtse militante ‘grijze wolven’, die nu als MHP zitting hebben in het Turkse parlement. Daarnaast worden verschillende Turks bevolkingsgroepen aangestuurd door de Europese Turks Islamitische Milli Görüş beweging die de Turks-Islamitische nationale visie willen uitdragen. Na de mislukte Turkse coup werd wederom op verschillende manieren duidelijk op welke wijze de Turkse-Nederlandse samenleving een parallelle samenleving is die aangestuurd wordt vanuit Turkije. De haat van de vermeende coupplegers werd over gedragen naar Nederland door de Gülen-moslimgeloofsgroep te demoniseren. Het is ongeëvenaard hoe de AK-Partij van Erdoğan het seculiere Turkije van Atatürk aan het ombouwen is naar een autoritaire islamitische staat en dit exporteert naar de Europese Turkse satelliet-gemeenschappen. Het gevolg hiervan is dat andersgelovigen dan de soenitische islamitische hoofdstroming worden bedreigd zoals de Alevieten en nog maar niet te spreken over de seculieren en atheïsten. Daarbij kom nog dat Turkije de Koerdische bevolkingsgroep aan het buitensluiten is door hun burgerrechten met voeten te treden. Gekozen burgemeesters van Koerdisch afkomst zijn uit hun ambt gezet.

Maandelijks – LET OP:
Vanaf september houden we de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede op elke tweede donderdagavond van de maand. We komen dan als vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) bij elkaar. Onder het genot van een drankje  discussiëren over actuele onderwerpen. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:30 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer.

Volgende
De volgende bijeenkomst is donderdagavond 14 september 2017.

Details

Date:
6 juli 2017
Time:
20:00 - 22:30
Event Tags:
, ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Deventer
Phone:
0620013125
Email:
deventer@devrijegedachte.nl

Venue

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Map
Phone:
06 85420685
Website:
http://www.fermerie.nl/