Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Deventer

6 april 2017 @ 20:00 - 22:00

Donderdagavond 6 april 2017 spreekt Dirk van der Blom op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede te Deventer over:

Een religieus neutrale samenleving

In zijn boek “De verhouding van staat en religie in een veranderende Nederlandse samenleving” gaat hij eerst in op de relatie tussen staat en religie om over te gaan naar het verlichtingsmodel van de scheiding van staat en religie. Dirk van de Blom zal de verbindingen en de scheidingen door de eeuwen heen schetsen. Hij zal overstappen naar de veranderende samenleving en zich de vraag stellen: Welke rol speelt religie tegenwoordig in de samenleving? Nederland blijft niet onberoerd van de oorlog tussen het islamitische kalifaat waar de verbinding tussen staat en religie radicaal met geweld wordt afgedwongen. Tegenover de landen die de scheiding van staat en kerk hoog in hun maatschappelijke vaandel hebben staan. Kunnen we als samenleving de scheiding van staat en religie als cultuurgoed overeind houden?

Op grond van zijn jarenlange ervaring binnen de politie en onder andere door zijn onderzoek naar de moord op Theo van Gogh zal Dirk ingaan op hedendaagse debatten als gevolg van Charlie Hebdo en de aanslagen in Parijs en Brussel.

Wil je een beeld krijgen van de mogelijkheden om te komen tot een volledige scheiding van staat en religie in de samenleving kom dan donderdag 6 april 2017 om 20:00 uur naar de Fermerie te Deventer.

Maandelijks
Elke eerste donderdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) bij elkaar. Onder het genot van een drankje  discussiëren over actuele onderwerpen. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:00 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer.

Volgende
De volgende bijeenkomst is donderdagavond  4 mei 2017.

Details

Date:
6 april 2017
Time:
20:00 - 22:00
Event Tags:
, ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Deventer
Phone:
0620013125
Email:
deventer@devrijegedachte.nl

Venue

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Map
Phone:
06 85420685
Website:
http://www.fermerie.nl/