Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Amsterdam

18 april 2018 @ 20:00 - 22:00

De Atheïstisch Seculiere Partij organiseert samen met De Vrije Gedachte elke derde woensdagavond van de maand de Vrijdenkersborrel in Amsterdam mede voor steden en plaatsen uit de regio in het Dovenontmoetingscentrum aan de Stadhouderskade 89 in Amsterdam.

Op de Vrijdenkersborrel van 18 april 2018 presenteert Hans de Vries (partijvoorzitter ASP) een interview met libertair rechtswetenschapper Thom Holterman over het onderwerp:

Participatieve politiek

Lokaal gemeentelijk/stedelijk niveau biedt de mogelijkheid om vorm te geven aan meer participatieve politiek. Aan het einde van de jaren zeventig promoveerde Thom Holterman op het onderwerp de “paradox van een anarchistische staatsopvatting”. Vanuit het libertair rechtswetenschappelijke perspectief belicht hij de verschillende mogelijkheden van andere democratische vormen. In het interview gaat hij in op verschillende vormen van zelfbestuur en directe democratie. Hoe kunnen confederale structuren bijdragen aan een andere invulling van het publieke bestuur van gemeenten en regio’s? Hannah Arendt heeft de mogelijkheden van de radenstructuren weergegeven. De wortels van het ‘municipalisme’ van de sociaal-ecologist Murray Bookchin worden geschetst. Volgens Milton Kotler bieden vormen van directe democratie mogelijkheden om als tegenmacht op te treden tegen de staat c.q. de centrale overheden. De discussie zal gaan over de weg die we als bevolking moeten bewandelen om de praktijk van lokale controle ons eigen te maken.

Ook benieuwd naar de route die we kunnen bewandelen om te komen tot lokale directe democratie?

Maandelijks
Elke derde woensdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen bijeen om met elkaar te discussiëren. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:00 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel in Amsterdam.

Volgende maand:
De volgende bijeenkomst is woensdagavond 16 mei 2018.

Details

Date:
18 april 2018
Time:
20:00 - 22:00
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Amsterdam
Phone:
06 20013125
Email:
amsterdam@devrijegedachte.nl

Venue

Dovenontmoetingscentrum
Stadhouderskade 89
Amsterdam, 1073 AV Netherlands
+ Google Map