Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

14 maart 2016 @ 20:00 - 22:00

| €3

Effectief altruïsme
Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 14 maart 2016 spreekt Joeri Kooimans over effectief altruïsme. Resultaat voor je goede geld?

Joeri Kooimans is betrokken bij Effectief Altruïsme, een beweging die  zich richt op het wetenschappelijk onderzoeken en evalueren van goededoelenorganisaties. Hun doel is om zoveel mogelijk resultaat te behalen met elke gedoneerde euro.

Naast zijn werk voor Effectief Altruïsme studeert Joeri filosofie en is hij docent aan de Hogeschool van Rotterdam. Kooimans zal het beeld dat je hebt van goede doelen compleet op zijn kop zetten, en je zult de doelen waaraan je doneert vrijwel zeker bijstellen. Vanuit de theoretische benadering van effectief altruïsme door filosoof Peter Singer, via pakkende voorbeelden naar de dagelijkse praktijk van het overschrijven van een paar euro.Aan het eind van zijn lezing zul je zien dat het wereldverbeteren nog sterk verbeterd kan word

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30, spreker doorgaans om 20:30 en nazit zolang het gezellig is. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Maaltijd
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Stadsbrasserie De Ooievaer een hoofdgerecht te nuttigen voor de speciale prijs van €12,50. Met een voorgerecht is de prijs €15,50. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Reserveren tot uiterlijk een dag van tevoren via de e-mail info@deooievaer.nl of telefonisch 070 361 54 72. Vermelden aanbieding Verlichtingsborrel en wat u van de aanbieding wilt eten. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur. A la carte is ook mogelijk voor de in het menu vermelde normale prijzen, maar voor bezoekers van de Verlichtingsborrel met 10% korting indien uiterlijk een dag tevoren aangemeld.

Volgende
De volgende Haagse Verlichtingsborrel is maandag 11 april 2016.

Details

Date:
14 maart 2016
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Stadsbrasserie de Ooievaer
Turfmarkt 2
Den Haag,
+ Google Map
Phone:
070 361 5472
Website:
http://www.deooievaer.nl/