Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

14 oktober 2019 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 14 oktober 2019 in Café Van Beek komt Raymond van Es spreken over Adriaen Koerbargh: Een ligt schynende in duystere plaatsen.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de Nederlandse vrijdenker Adriaen Koerbargh (1633-1669) overleed in het Rasphuis te Amsterdam. Hij was tot het Rasphuis veroordeeld omdat zijn opvattingen volgens de autoriteiten niet door de beugel konden. Hij meende dat de Bijbel slechts mensenwerk was en dat zaken als de drie-eenheid en de goddelijke natuur door mensen waren bedacht. Zijn laatste boek heette Een ligt schynende in duystere plaatsen. Hij werd verraden door zijn drukker. en samen met zijn broer Johannes opgepakt. De gebroeders Koerbargh waren vrienden en geestverwanten van Spinoza. In het Spinozahuis in Rijnsburg wordt in dit kader op 15 november 2019 een tentoonstelling geopend over Adriaan Koerbargh. Alle reden dus om deze vroege verlichte denker onder de aandacht te brengen.

SAMSUNG CSC

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
14 oktober 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Café Van Beek
Turfmarkt 6
Den Haag, 2511 CA
+ Google Map