Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

9 september 2019 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 9 september 2019 in Café Van Beek komt Anton van Hooff spreken met als onderwerp Naar een echte grondwet.

De meeste Nederlanders weten het niet: maar onze Grondwet is geen wet: je kunt er als burger geen rechten aan ontlenen en een rechter mag niet toetsen of een wet in strijd met de Grondwet is. Wat Grondwet heet is niet meer dan de afspraak van de Staten-Generaal om geen wetten te maken die ermee in strijd zijn, een geval van de slager die het eigen vlees keurt. En als het nu nog een kloeke tekst was. Het is een ratjetoe van slecht geformuleerde grondrechten, zoals artikel 1 (tegen discriminatie), tegenspraken (artikel 3 verbiedt principieel de erfelijke monarchie) en bevoorrechting van religie: de vanzelfsprekende scheiding van Kerk en Staat wordt door de Grondwet niet gegarandeerd, zoals menigeen meent. In de voordracht zal Anton van Hooff op allerlei anomalieën wijzen en voorstellen doen voor het opstellen van een constitutie die de naam grondwet wel verdient.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Anton van Hooff is klassiek historicus, was hoofddocent in de oude geschiedenis aan de universiteit die genoemd is naar iemand die niemand kent (Radboud Nijmegen), is auteur van een reeks boeken over de Grieks-Romeinse oudheid bij Ambo/Anthos, was 2009-2015 voorzitter van De Vrije Gedachte (sinds 1856) en is redacteur van De Vrijdenker.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
9 september 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3
Website:
http://www.verlichtingsborrel.org

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/