Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

8 juli 2019 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 8 juli 2019 in Café Van Beek komt Frank Hindriks spreken over Grenzeloze liefde, polyamorie en relatieanarchie.

Liefde wordt in onze maatschappij gezien als iets dat je maar met één persoon deelt. Maar waarom eigenlijk? Je hebt meerdere vrienden. En je kunt ook meerdere partners tegelijk hebben. Elke verbinding heeft haar eigen toegevoegde waarde. In deze lezing bespreekt Hindriks of monogamie niet onnodig beperkend is. Het huidige ideaal is dat één iemand alles voor je is. Dat heeft iets moois. Maar het leidt soms ook tot overtrokken verwachtingen die veel stuk kunnen maken. Polyamorie en relatieanarchie bieden meer vrijheid omdat ze meerdere verbindingen tegelijk toestaan, emotioneel en/of seksueel. Waarom zouden we dat onszelf en anderen ontzeggen? Pleitbezorgers van monogamie stellen dat van meerdere mensen houden niet kan of niet mag. Voorstanders van polyamorie beweren op hun beurt dat liefde oneindig is – alleen de tijd die we hebben is eindig. Tegen deze achtergrond vraagt Hindriks of liefde grenzen nodig heeft en, zo ja, welke.

Prof. dr. Frank Hindriks (1974) is als hoogleraar ethiek, sociale en politieke filosofie verbonden aan de faculteit wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is daar directeur van het Centrum voor filosofie, politicologie en economie. Zijn onderzoek gaat over sociale groepen en instituties en de rol die normen, waarden en verantwoordelijkheid daarin spelen. Hij past dit toe op de rol van minderheden in onze samenleving, op instituties als geld en het huwelijk en op de acceptatie van nieuwe energievormen.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

NB: In augustus is er geen Verlichtingsborrel. De eerstvolgende is op maandagavond 9 september 2019.

Details

Date:
8 juli 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Café Van Beek
Turfmarkt 6
Den Haag, 2511 CA
+ Google Map