Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

13 mei 2019 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 13 mei 2019 in Café Van Beek geeft Maarten van Buuren een lezing met als titel Waar heeft Spinoza het eigenlijk over?

    

Maarten van Buuren (1948) is emeritus hoogleraar moderne letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij is vertaler en auteur van talloze publicaties, waaronder essays en veel titels over filosofie, met name over Spinoza. In 2016 verscheen van zijn hand Spinoza, vijf wegen naar de vrijheid en in datzelfde jaar De essentie van Spinoza. In 2017 verscheen zijn vertaling van de Ethica. Naar aanleiding van deze vertaling gaf hij twee uitverkochte collegereeksen bij het Centre Erasme (school voor filosofie in Frankrijk, Vlaanderen en Nederland). Onlangs is van zijn hand verschenen Spinoza: Zijn filosofie in 50 sleutelwoorden. Op dit moment is hij bezig met de vertaling van Spinoza’s Politiek traktaat en met een boek over Spinoza’s politieke filosofie.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
13 mei 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Café Van Beek
Turfmarkt 6
Den Haag, 2511 CA
+ Google Map