Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

10 juni 2019 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 10 juni 2019 in Café Van Beek komt Femke Lakerveld spreken over Vrij Links.

Vrij Links heeft als doel het debat over progressieve, vrijzinnige waarden te stimuleren. Centraal hierin staan een vrij en onbelemmerd debat, een levensbeschouwelijk neutrale staat, seculier onderwijs en een herwaardering voor individuele vrijheid. In mei 2018 verscheen het Vrij Links Manifest in De Volkskrant. Vanwege het grote aantal reacties dat hierop kwam, vormde dit onverwacht het startsein van de beweging Vrij Links.

Femke Lakerveld gaat in op thema’s rondom individuele vrijheid, de waarde van kunst en het vrije woord. Na afloop zal ze in gesprek gaan met de aanwezigen. Ook Sander Zuidema zal er zijn om vragen te beantwoorden.

Femke Lakerveld is voorzitter van stichting Vrij Links en schreef samen met Asis Aynan, Keklik Yücel en Eddy Terstall het Vrij Links-manifest. Hiernaast is Femke actrice in films en televisieseries en werkt zij als adviseur en toezichthouder in de cultuursector.

Sander Zuidema is bestuurslid van stichting Vrij Links en publiceerde diverse artikelen op (plebspraat en) vrij-links.nl. Daarnaast is hij werkzaam in de IT en tevens als bestuurslid betrokken bij de stichting Microcomputer & Related Culture.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
10 juni 2019
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Café Van Beek
Turfmarkt 6
Den Haag, 2511 CA
+ Google Map