Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

8 oktober 2018 @ 20:00 - 22:00

| €3

Vrienden voor het leven,

wie leest heeft iets te vertellen.

Maandag 8 oktober 2018 hebben we Rina Spigt uitgenodigd als spreker op de Haagse Verlichtingsborrel.

Recent werd Rina gevraagd op Facebook tien boeken te beschrijven, die een blijvende, diepe indruk op haar hebben achtergelaten. Een boeiende opdracht als er zóveel te kiezen is. Op haar account beschreef ze tien dagen lang iedere dag een boek en motiveerde zij waarom zij deze boeken nooit vergeten zal. Een kleine greep: De brieven van Belle van Zuylen, Nader tot U van Gerard Kornelis van het Reve, Jongensdagen van Theo Thijssen, de serie ‘Het Bureau’ van J.J. Voskuil, Aan zee van Eric de Kuyper. Stuk voor stuk ‘Golden Pleasures’. Fragmentarische inzichten vallen, na het lezen van zulke boeken, ineens samen tot een diepe wijsheid. Rina komt de hare graag met ons delen.

Heeft u zelf ook zo’n kleine selectie diamanten? Welke boeken gunt u een apart plankje in uw boekenkast? Welke boeken horen bij ú als een dierbare vriend? Misschien wordt u op ideeën gebracht door dit inspirerende verhaal.

Rina Spigt was van 1974 tot aan haar pensioen in 2015 radiomaker bij omroep Human. Als eindredacteur van het programma Desmet Live en Oba Live heeft ze een onafzienbare hoeveelheid Nederlandse en Vlaamse schrijvers, dichters, opiniemakers aan het woord gelaten, geïnterviewd door Theodor Holman. Een grote groep luisteraars werd geboeid door vaak nét uitgebrachte literatuur om daarna diep gemotiveerd snel naar de boekhandel te rennen. Als vaste gasten schoven vaak aan oa Nelleke Noordervliet, Max Pam met een eigen rubriek ‘Ketter en Geest’, Gawie Keyser, filmcriticus, Onno Blom, biograaf en boekenrecensent. De onderwerpen gingen over alles wat het leven de moeite waard maakt van diep menselijke dilemma’s tot Jan Wolkers beschrijving van het ‘kleine leven’ achter in de tuin. Na haar pensioen zat Rina niet stil. Genoeg nog om door te geven. Vanaf januari 2016 is zij doorgegaan als radio- en internetprogrammamaker en als eindredacteur van het  radioprogramma OBA Live.

Rina is opgegroeid in een milieu van humanisten en vrijdenkers. Er werd veel gelezen en geschreven en daarover ook heel veel gepraat. Een rijke achtergrond, die ook altijd met haar mee liep in haar latere baan als programmamaker.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
8 oktober 2018
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Café Van Beek
Turfmarkt 6
Den Haag, 2511 CA
+ Google Map