Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

9 juli 2018 @ 20:00 - 22:00

| €3

Waarom zijn wij Nederlander?

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 9 juli 2018 in Café Van Beek komt Samira Bouchibti spreken over haar nieuwe boek Waarom zijn wij Nederlander?.

Een vraag, die de meeste Nederlanders zichzelf zelden stellen, maar die in de scholen van vooral de grote steden nogal eens tot felle discussies kan leiden. Samira Bouchibti schreef er in opdracht van de Gemeente Den Haag een boek over, dat in juni 2018 is uitgekomen. Klik hier voor de toespraak van burgemeester Pauline Krikke bij de presentatie van het boek.

Het boek voorziet in een schreeuwende behoefte van voornamelijk leerkrachten, maar ook andere professionals, die te maken krijgen met het bespreekbaar maken van controversiële onderwerpen. Niet alleen op scholen, maar ook in de media worden deze complexe onderwerpen en discussies nog té vaak vermeden. In het boek worden hot items niet geschuwd. Om de discussie aan te zwengelen, in banen te leiden en meer begrip te brengen is dit boek voornamelijk een gebruiksvoorwerp. Het gaat zonder twijfel helpen een discussie op gang te brengen en te houden (!) op plekken in de samenleving waar dit het hardste nodig is.

NB: Onder de winnaars van een kleine quiz over wat vrijdenken is worden twee exemplaren van het boek verloot.

samira-bouchibti waaromzijnwijnederlander

Samira Bouchibti (Fez 1970) is politica en schrijver/journalist. Zij was namens de PvdA lid van de Tweede Kamer van 2006 tot 2010. In 2011 zegde ze haar lidmaatschap van de PvdA op. In 2012 werd zij lid van de VVD waarvoor ze in 2014 in de gemeenteraad van haar woonplaats Amsterdam gekozen werd. Momenteel is zij werkzaam als adviseur op onderwijs-, veiligheid- en arbeidsmarktzaken. Naast haar niet aflatende betrokkenheid bij het vormen van een sterke, vrije en open samenleving, waar je zonder angst kunt kiezen, is zij ook moeder van een dochter van zes jaar.

Samira heeft tal van publicaties op haar naam staan en schreef ook een aantal boeken:
2005: ‘De moslim bestaat niet.’
2012: ‘De Islam, de Moslims en ik’, waar ze aan de hand van haar eigen ervaringen een haarscherp kijkje geeft in de keuken van het opgroeien in een moslimgezin.
2015: ‘Islamisten, blijf van ons geloof af.’
2018: ‘Waarom zijn wij Nederlander?’

Twee van haar opmerkelijke artikelen:
Parool
Opiniez

Op haar website is Samira zelf aan het woord:
www.samirabouchibti.nl

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 20% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3630426 of info@cafevanbeek.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

 

Details

Date:
9 juli 2018
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Café Van Beek
Turfmarkt 6
Den Haag, 2511 CA
+ Google Map