Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

8 januari 2018 @ 20:00 - 22:00

| €3

Ex-moslims in Nederland: wal en schip

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 8 januari 2018 spreken Gert Jan Geling en Fatima El Mourabit over Ex-moslims in Nederland: wal en schip.

In Nederland is er niet alleen sprake van toenemende religiositeit onder jonge moslims, maar zien we een groeiende groep ex-moslims. Die laatste groep staat minder in de aandacht, en wanneer dat wel zo is bestaan er ook veel misverstanden omtrent ex-moslims en de beeldvorming rondom deze groep. Op deze avond gaan we in gesprek met een ex-moslima en een onderzoeker op het gebied van ex-moslims. Over het verlaten van de islam, de vrijheid van godsdienst en het publieke debat over deze onderwerpen in Nederland.

Gert Jan Geling (1987) groeide op in een christelijk milieu in Oost-Groningen en woont nu in de Haagse Schilderswijk. Op dit moment doceert hij over veiligheid aan de Haagse Hogeschool, promoveert hij op een proefschrift over ex-moslims en het verlaten van de islam aan de Universiteit Leiden, is hij kernlid van de Belgische denktank Liberales en publiceert hij onder meer voor Joop, ThePostOnline, Knack, NRC Handelsblad, NRC.Next en Trouw.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
8 januari 2018
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Stadsbrasserie de Ooievaer
Turfmarkt 2
Den Haag,
+ Google Map
Phone:
070 361 5472
Website:
http://www.deooievaer.nl/