Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

12 juni 2017 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 12 juni 2017 zal Annet de Boer spreken over Bitcoins, het vrije geld.

Een nieuwe munteenheid die niet wordt beheerd, uitgegeven, bestuurd of anderszins onder de macht of controle valt van een bank, bedrijf, staat, overheid, organisatie, persoon, website of andere autoriteit en tóch wereldwijd toepasbaar is. Dat is bitcoin. Kranten staan er inmiddels vol mee, ook al hebben ze het meestal niet meer over bitcoin maar vooral over het systeem dat geïntroduceerd is bij de bouw van bitcoin: een blockchain. Goede uitleg over deze onderwerpen is helaas nog schaars en vaak ontbreekt het bij journalisten ook aan kennis waardoor er onwaarheden in de wereld komen via de reguliere media.

Het team van Arnhem Bitcoinstad geeft heldere uitleg over deze onderwerpen, die een steeds grotere rol gaan spelen in de toekomst. Zelf maken ze de vergelijking met hoe in 1995 het internet er al was terwijl zich er toen ook nog maar weinig mensen mee bezig hielden. Nu is internet niet meer weg te denken en blockchain zal voor een vergelijkbare revolutie zorgen.

De presentatie is voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat bitcoin inhoudt. Er worden zo min mogelijk technische termen gebruikt en daarmee blijft het begrijpelijk voor iedereen die wel eens een e-mail verstuurt of een website bezoekt.

De presentatie wordt verzorgd door Annet de Boer. Zij is webontwikkelaar en werkzaam op gebied van geografische informatiesystemen. Samen met Patrick van der Meijde en Rogier Eijkelhof richtte zij in 2014 het bedrijf BitKassa op, ontstaan uit de wens om Arnhem om te toveren in een ware bitcoinstad waar je een biertje of een brood met bitcoins zou kunnen betalen. Om dit doel te bereiken ontwikkelden ze BitKassa om voor ondernemers het accepteren van bitcoins van hun klanten simpel te maken. Hiermee overtuigden ze de eerste ondernemers om het eens te proberen en op dit moment staat de teller op meer dan 100 bedrijven waaronder horecagelegenheden, kappers en diverse winkels, ook de Spar en een van de lokale tankstations doen mee. Ook buiten Arnhem en in het buitenland wordt BitKassa op heel veel plekken gebruikt.

Met enige regelmaat geven Annet, Patrick en Rogier uitleg en presentaties over bitcoin, om iedereen de kans te geven er op toegankelijke wijze kennis mee te maken. Na de presentatie weet u ook wat de blockchain eigenlijk is, hoe u dit uit kunt leggen aan anderen maar ook hoe een betaling met bitcoins in zijn werk gaat.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen en discussie. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Details

Date:
12 juni 2017
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Stadsbrasserie de Ooievaer
Turfmarkt 2
Den Haag,
+ Google Map
Phone:
070 361 5472
Website:
http://www.deooievaer.nl/