Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verlichtingsborrel Den Haag

10 april 2017 @ 20:00 - 22:00

| €3

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 10 april 2017 zal demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker spreken over “100 jaar vrijheid van onderwijs: doorgaan of einde in zicht?”.

‘Ons onderwijs doet het gemiddeld genomen goed. Op één punt zijn we zelfs wereldkampioen: ervoor zorgen dat onze kwetsbare leerlingen niet door het ijs zakken. Maar onze beste leerlingen presteren onder de maat. Bij de top laten we talent onbenut. Dat moet anders. Ik wil dat ieder kind in staat wordt gesteld het maximale uit zichzelf te halen. Daar maak ik me sterk voor.’

Tijdens zijn studie doet drs. Sander Dekker onderzoek op het terrein van politie en justitie. Hij werkt voor het Crisis Onderzoek Team (COT) bij het opzetten en verzorgen van onderzoek, opleidingen en trainingen op het gebied van rampenbestrijding en crisismanagement, en hij is staflid van de commissie Evaluatie Opsporingsmethoden van de Tweede Kamer.

Na zijn studie werkt Sander Dekker tot 2006 als onderzoeker en als docent bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. In 2001 is hij visiting researcher bij het Centre for European Politics, Economics and Society van de Universiteit van Oxford.

Sander Dekker zit van 2003 tot 2006 voor de VVD in de Haagse gemeenteraad. Van 2006 tot 2010 is hij wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport in Den Haag. Tot aan zijn benoeming tot staatssecretaris is hij wethouder van Financiën en Stadsbeheer.

Sander Dekker is op 5 november 2012 benoemd tot staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte-Asscher.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot vragen en discussie. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maaltijdaanbieding
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk met 10% korting op de normale menuprijzen een lekkere maaltijd naar keuze te nuttigen. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Voor de maaltijd uiterlijk een dag tevoren reserveren op 070 3615472 of info@deooievaer.nl onder vermelding ‘Maaltijd Verlichtingsborrel’. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30 en nazit zolang het gezellig is. Aanmelden hoeft niet. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes en eventuele maaltijd zijn voor eigen rekening.

Volgende
De volgende Haagse Verlichtingsborrel is maandag 8 mei 2017.

Details

Date:
10 april 2017
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Stadsbrasserie de Ooievaer
Turfmarkt 2
Den Haag,
+ Google Map
Phone:
070 361 5472
Website:
http://www.deooievaer.nl/