Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tafel van de Rede Amsterdam

9 december 2015 @ 20:00 - 22:30

De eerstvolgende Tafel van de Rede Amsterdam is woensdag 9 december met als onderwerp:
Vrijdenken vandaag

Vrijdenkers hebben vanaf hun ontstaan een radicale opstelling gekozen, daarbij zijn verschillende radicale en tegendraadse opinies favoriet geweest. Zo zal de vrijdenker ook in deze tijd moeten zoeken naar een radicale opstelling. In de geschiedenis zie je verschillende thema’s langskomen zoals pacifisme rond de Eerste Wereldoorlog, de strijd voor crematie aan het eind van de negentiende eeuw en de strijd van o.a. Domela Nieuwenhuis tegen de monarchie evenals de veranderde huwelijksmoraal na Wereldoorlog Twee en de strijd voor euthanasie en zelfbeschikking bij de gewenste dood. Inleider Lex Hagenaars zal als vrijdenker opzoek gaan naar de actualiteit van de globaliserende wereld en de al of niet gevaarlijke gevolgen. Vanuit het Nederlands perspectief zal een verband met de moderne verhoudingen van de mondiale wereldpolitiek en de internationale verhoudingen worden belicht.  In een ordelijke samenleving is er volledige vrijheid van religie. Maar de vrijheid van meningsuiting prevaleert boven de vrijheid van de godsdienst. Vrijdenken is uiteraard verbonden met atheïsme. Verder zal ingegaan worden op de verhouding tussen vrijdenken en politiek, en humanisme, en religiekritiek.

Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven bij de Tafel van de Rede om vragen te stellen aan de inleider en mee te discussiëren over het onderwerp.

Maandelijks
Elke tweede woensdagavond van de maand komen vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen bijeen om aan de Tafel van de Rede met elkaar te discussiëren. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:30 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Tafel van de Rede in Amsterdam.

Volgende
De volgende bijeenkomst is woensdagavond 20 januari 2016.
We gaan dan over naar de derde woensdag van de maand.

Details

Date:
9 december 2015
Time:
20:00 - 22:30
Event Tags:
, , , , , ,

Organizer

Vrijdenkersborrel Amsterdam
Phone:
06 20013125
Email:
amsterdam@devrijegedachte.nl

Venue

Café Heffer
Oudebrugsteeg 7
Amsterdam,
+ Google Map
Phone:
020 428 4488
Website:
http://www.heffer.nl/