Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Haagse Verlichtingsborrel

11 januari 2016 @ 20:00 - 22:00

| €3

Het mes in besnijdenis: waarom besnijdenis fout is.

Tijdens de Haagse Verlichtingsborrel op maandagavond 11 januari 2016 spreekt Gert van Dijk, ethicus bij het Erasmus Medisch Centrum over jongensbesnijdenis.

Veel mensen zien jongensbesnijdenis als een onschuldige ingreep. Gert van Dijk legt uit waarom dit niet het geval is. Er kunnen zowel op korte als  op lange termijn problemen door de besnijdenis ontstaan, terwijl er geen bewezen medische voordelen zijn. De problemen die ontstaan variëren van bloedingen en infecties direct na de ingreep en  plasbuisvernauwingen en seksuele problemen in een later stadium.

Daarbij is niet-medische jongensbesnijdenis natuurlijk een flagrante schending van de lichamelijke integriteit en daarmee in strijd met de Grondwet. En waarom wordt meisjesbesnijdenis wel algemeen afgewezen en is het verboden, en jongensbesnijdenis niet?

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid voor vragen. Voor en na de spreker is er ruim gelegenheid voor onderling contact en om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maandelijks
De Haagse Verlichtingsborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, sceptici en belangstellenden. De Verlichtingsborrel wordt elke 2e maandag van de maand gehouden van 20:00 – 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:30, spreker doorgaans om 20:30 en nazit zolang het gezellig is. De entreeheffing (€3) is een bijdrage in de kosten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Maaltijd
Voorafgaand aan de Verlichtingsborrel is het mogelijk in Stadsbrasserie De Ooievaer een hoofdgerecht te nuttigen voor de speciale prijs van €12,50, met dit keer de keuze uit zwaardvisfilet met limoensaus, gewokte groenten en gebakken krieltjes, kipsaté met frites en salade of gebakken camembert met cranberrysaus (vegetarisch). Met een voorgerecht is de prijs €15,50. Keuze voorgerecht: tomatensoep of soep van de dag, frisse groene salade, brood met kruidenboter of flammkuchen met geitenkaas of hummus. Lekker, gezellig en gemakkelijk. Zo wordt de avond niet alleen een genot voor de geest, maar ook voor het lichaam. Reserveren tot uiterlijk een dag van tevoren via de e-mail info@deooievaer.nl of telefonisch 070 361 54 72. Vermelden aanbieding Verlichtingsborrel en wat u van de aanbieding wilt eten. Aan tafel tussen 18:00 en 19:30 uur. A la carte is ook mogelijk voor de in het menu vermelde normale prijzen, maar voor bezoekers van de Verlichtingsborrel met 10% korting indien uiterlijk een dag tevoren aangemeld.

Volgende
De volgende Haagse Verlichtingsborrel is maandag 8 februari 2016.

Details

Date:
11 januari 2016
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€3
Event Tags:
, , ,

Organizer

Haagse Verlichtingsborrel
Email:
redactie@verlichtingsborrel.org
Website:
http://verlichtingsborrel.org/

Venue

Stadsbrasserie de Ooievaer
Turfmarkt 2
Den Haag,
+ Google Map
Phone:
070 361 5472
Website:
http://www.deooievaer.nl/