De olijke atheïst; Floris van den Berg spreekt over de waan van religie.

Geplaatst op 31 mei 2018 door

Maandelijks op de tweede donderdagavond van de maand organiseren De Vrije Gedachte (DVG) en de ASP (Atheïstisch Seculiere Partij) de vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer. Op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede van 14 juni 2018 gaat Floris van den Berg (filosoof dus atheïst) in op zijn laatste boek:

De olijke atheïst

De basis voor Floris van den Berg is dat het atheïsme de uitkomst is van een wetenschappelijk onderzoek naar wat er in de werkelijkheid is. Tot nu is er geen enkel overtuigend bewijs geleverd voor het bestaan van God of welke bovennatuurlijke entiteit dan ook. Het is zoals filosoof Bertrand Russell zei: “Waarom zou ik zeggen dat er geen vliegende theepotten bestaan in het heelal als niemand ooit hun bestaan geclaimd heeft?”

Ook vindt hij dat je geen respect moet hebben voor religie. Als mensen respect vragen voor hun geloof, zeggen ze eigenlijk: Tot hier en niet verder, ofwel religie mag niet worden bekritiseerd. Religie met al zijn taboes, ook seksuele is als een muffe deken over de mensheid. Als je die wegtrekt, kan het allemaal heel vrolijk worden.

Wil je meer olijke atheïsmepunten aangereikt krijgen schuif dan gezellig aan en discussieer mee bij de Tafel van de Rede op donderdagavond 14 juni 2018 om acht uur in de Fermerie te Deventer.

Lees hier voor meer informatie.Reageer