De grenzen van de vrije meningsuiting

Geplaatst op 15 augustus 2016 door

Op donderdagavond 1 september 2016 gaat de eerste Vrijdenkersborrel Tafel van de Rede van het seizoen 2016-2017 weer van start. De spreker vanavond is JSR (Jan) van Hal, jurist te Doetinchem. Het onderwerp is:
‘De grenzen van de vrije meningsuiting’
We beginnen met de kwaliteit van discussies op ‘social media’. Er wordt een ideaalbeeld geschetst van betogende discussies en dat wordt afgezet tegenover de werkelijkheid op Facebook en dergelijke. Dan volgt een juridisch kader. Het geldend recht wordt als startpunt genomen. Nationaal en internationaal. Elementaire begrippen, zoals democratie, rechtsstaat, en mensenrechten worden besproken. Aan praktische bezwaren tegen de huidige regelgeving wordt aandacht besteed. Het filosofische gedeelte neemt het grootste deel van de lezing in beslag. Afgesloten wordt met conclusies. Na de pauze volgt een discussie over de gewenste en verwachte toekomst van het recht op de vrije meningsuiting. Wil je mee discussiëren over de mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting, expressie en satire kom dan donderdagavond 1 september 2016 naar de Fermerie te Deventer.

Vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) ontmoeten elkaar de eerste donderdagavond van de maand onder het genot van een drankje in De Fermerie te Deventer om te discussiëren over actuele onderwerpen.

Klik hier voor meer informatie.Reageer