Boeddhisme als geloof ontmaskerd

Geplaatst op 23 februari 2018 door

Wat hebben we er goed aan gedaan om Arjen Lubach tot Vrijdenker van het Jaar 2016 uit te roepen. Onder alle grappen en grollen zit steeds de ernstige boodschap ‘weg met al het (bij)geloof’. Lubachs satiren pakt confessionele scholen even hard aan als de homeopathie. Zondag 18 februari was het boeddhisme aan de beurt. Op een bingokaart stempelde Lubach achtereenvolgens alle vakjes af met de eigenschappen van religie. Ook het de leer van Boeddha kenmerkt zich door een bizarre leer, achterstelling van vrouwen, misbruik van kinderen en vrouwen door boeddhistische leiders, indoctrinatie van kinderen, verkettering van afwijkende denkers en geweld tegen niet-gelovigen, zoals de Rohinya’s ervaren. Deze boodschap moeten al die westerlingen, ook humanisten,  zich aantrekken die volhouden dat het boeddhisme een onschuldige levensbeschouwing is en dus alles anders dan een godsdienst.

Uitzending gemist? https://www.youtube.com/watch?v=27eBUV34lvY
7 reacties “Boeddhisme als geloof ontmaskerd”


 1. Toon Swinkels schreef:

  Als je over religie na gaat denken dan geloof je niet meer.

 2. Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Religie is een voortvloeisel van een energie die wij als soort niet begrijpen. Wij hebben als mens ooit de klok horen luiden maar weten nog steeds niet waar de klepel hangt. En dat is ook zo bedoeld door de buitenaardsen, ook wel goden genoemd, die de oorspronkelijke mens beroofd heeft van zijn oorspronkelijke DNA. Wij zijn nog steeds de slaven van de goden die niet bestaan en een subject van satan die nog steeds de touwtjes in handen heeft.

  De gene die mij de ogen heeft geopend is Wes Penre en ik raad iedereen aan om zijn Papers te lezen ! Misschien help het !

 3. thomas bakker schreef:

  Anton, Ik heb niet zo veel met boeddhisme en ieder programma dat duidelijk maakt dat boeddhisme een godsdienst is net als alle andere, heeft mijn zegen. Ik word nml. niet goed van al die met boeddhisme koketterende Nederlanders die zichzelf graag wijsmaken dat het geen religie is. En daar zijn dus ook best intelligente mensen onder, zoals JWN, die zichzelf graag voorspiegelt dat China “bijna atheïstisch” was.
  Maar om dan te spreken van de “ontmaskering” van het boeddhisme, lijkt mij behoorlijk overdreven. Dezelfde bingokaart kan worden volgestempeld voor iedere ideologie, religieus of seculier. En als we een leer eraf halen, dan geldt de bingokaart voor echt iedere, maar dan ook iedere vereniging van mensen, tot de postzegelvereniging aan toe, maar om bij de actualiteit te blijven, mag je ook oxfam of het rode kruis invullen.

 4. thomas bakker schreef:

  #3
  O God, Joop Herwig, je bent niet de enige Onanukki fan hier!
  Pas wel een beetje op met deze.
  Zijn favoriete onderwerp is het “zio nazisme” van de “Joodsche” (met sch!) Lobby die de Ashkenazi Khazaren wereldheerschappij nastreeft.

 5. Joop Herwig schreef:

  “O god, Joop Herwig” is echt teveel eer, thomas!
  Volkomen misplaatst.

 6. Joop Herwig schreef:

  … maar, thomas bakker, voor de zoveelste keer: het houdt je wel bezig he? Die “Onanukki”… Jou blijkbaar meer dan mij.

  Ik wil met alle plezier inhoudelijk met je van gedachten wisselen, hoor, maar dan moet je die creationistische propaganda even vergeten en je eerst even echt verdiepen in de materie. DOE HET NOU EENS! Doe mij – en vooral jezelf – een plezier!

  Begin bijvoorbeeld hier eens:
  https://www.youtube.com/watch?v=ogw6BJRL_rQ

  Zo niet: maakt mij niet uit, hoor, maar gebruik dan mijn naam niet meer ijdel, nota bene in dezelfde zin met jouw favoriete sprookjesfiguur.

  Bij voorbaat dank.

 7. thomas bakker schreef:

  @7
  Och Jopie toch. Wat heeft het voor zin om nog eens met jou van gedachten te wisselen als je toch nooit leest of luistert. Mij vragen om “die creationistische propaganda even [te] vergeten” … voel je je wel lekker of zo?
  En wat het me verdiepen in de materie betreft: ik verzamel onzinboeken sinds begin jaren ’80 en The 12th Planet kocht ik in 1989, Genesis revisited in 1996 en The lost book of Enki in 2010 (alle 2de hands en spotgoedkoop, want het moet wel een geintje blijven, zo’n hobby) (en ja, ik zet altijd het aanschafjaar in mijn boeken; best handig).
  En als je een écht leuke film wilt zien, dus niet zo’n saaie leuterlezing, dan kan ik je deze aanraden: https://www.youtube.com/watch?v=j9w-i5oZqaQ
Reageer