Boeddhisme als geloof ontmaskerd

Geplaatst op 23 februari 2018 door

Wat hebben we er goed aan gedaan om Arjen Lubach tot Vrijdenker van het Jaar 2016 uit te roepen. Onder alle grappen en grollen zit steeds de ernstige boodschap ‘weg met al het (bij)geloof’. Lubachs satiren pakt confessionele scholen even hard aan als de homeopathie. Zondag 18 februari was het boeddhisme aan de beurt. Op een bingokaart stempelde Lubach achtereenvolgens alle vakjes af met de eigenschappen van religie. Ook het de leer van Boeddha kenmerkt zich door een bizarre leer, achterstelling van vrouwen, misbruik van kinderen en vrouwen door boeddhistische leiders, indoctrinatie van kinderen, verkettering van afwijkende denkers en geweld tegen niet-gelovigen, zoals de Rohinya’s ervaren. Deze boodschap moeten al die westerlingen, ook humanisten,  zich aantrekken die volhouden dat het boeddhisme een onschuldige levensbeschouwing is en dus alles anders dan een godsdienst.

Uitzending gemist? https://www.youtube.com/watch?v=27eBUV34lvY
16 reacties “Boeddhisme als geloof ontmaskerd”


 1. Toon Swinkels schreef:

  Als je over religie na gaat denken dan geloof je niet meer.

 2. Hans Velderman schreef:

  Lijkt me nogal kort door de bocht. Een grappenmaker als wetenschappelijk bewijs aanvoeren?
  Ook de oude Grieken en Romeinen misbruikten kleine (vaak ontvoerde) kinderen. En dan toch Grieks en Latijn kiezen als studie?
  Verder zijn ze er in onze huidige democratische landen op uit onder het adagium; zij horen horen hier niet!, mensen, dieren en planten op een nazi- achtingen wijze te verwijderen.
  Eerst met de Joden, daarna de Zuid-Europeanen, de Turken en Marokkanen.
  Zelfs in de openbare ruimte van de natuur hoor je vanaf de wetenschappelijke kansel; weg met die planten en dieren! Weg met die invasieve exoten!
  Hahahaha het is ons dagelijkse voedsel.
  Nederland barst uit zijn voegen van de grappenmakers!
  Wij betalen zelfs voor dit soort mafkezen die, als je ze de ruimte geeft, slechts ellende veroorzaken.

 3. Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Religie is een voortvloeisel van een energie die wij als soort niet begrijpen. Wij hebben als mens ooit de klok horen luiden maar weten nog steeds niet waar de klepel hangt. En dat is ook zo bedoeld door de buitenaardsen, ook wel goden genoemd, die de oorspronkelijke mens beroofd heeft van zijn oorspronkelijke DNA. Wij zijn nog steeds de slaven van de goden die niet bestaan en een subject van satan die nog steeds de touwtjes in handen heeft.

  De gene die mij de ogen heeft geopend is Wes Penre en ik raad iedereen aan om zijn Papers te lezen ! Misschien help het !

 4. thomas bakker schreef:

  Anton, Ik heb niet zo veel met boeddhisme en ieder programma dat duidelijk maakt dat boeddhisme een godsdienst is net als alle andere, heeft mijn zegen. Ik word nml. niet goed van al die met boeddhisme koketterende Nederlanders die zichzelf graag wijsmaken dat het geen religie is. En daar zijn dus ook best intelligente mensen onder, zoals JWN, die zichzelf graag voorspiegelt dat China “bijna atheïstisch” was.
  Maar om dan te spreken van de “ontmaskering” van het boeddhisme, lijkt mij behoorlijk overdreven. Dezelfde bingokaart kan worden volgestempeld voor iedere ideologie, religieus of seculier. En als we een leer eraf halen, dan geldt de bingokaart voor echt iedere, maar dan ook iedere vereniging van mensen, tot de postzegelvereniging aan toe, maar om bij de actualiteit te blijven, mag je ook oxfam of het rode kruis invullen.

 5. thomas bakker schreef:

  #3
  O God, Joop Herwig, je bent niet de enige Onanukki fan hier!
  Pas wel een beetje op met deze.
  Zijn favoriete onderwerp is het “zio nazisme” van de “Joodsche” (met sch!) Lobby die de Ashkenazi Khazaren wereldheerschappij nastreeft.

 6. Joop Herwig schreef:

  “O god, Joop Herwig” is echt teveel eer, thomas!
  Volkomen misplaatst.

 7. Joop Herwig schreef:

  … maar, thomas bakker, voor de zoveelste keer: het houdt je wel bezig he? Die “Onanukki”… Jou blijkbaar meer dan mij.

  Ik wil met alle plezier inhoudelijk met je van gedachten wisselen, hoor, maar dan moet je die creationistische propaganda even vergeten en je eerst even echt verdiepen in de materie. DOE HET NOU EENS! Doe mij – en vooral jezelf – een plezier!

  Begin bijvoorbeeld hier eens:
  https://www.youtube.com/watch?v=ogw6BJRL_rQ

  Zo niet: maakt mij niet uit, hoor, maar gebruik dan mijn naam niet meer ijdel, nota bene in dezelfde zin met jouw favoriete sprookjesfiguur.

  Bij voorbaat dank.

 8. Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Volgens velen is het Boeddhisme geen religie maar een filosofie ontstaan uit het Hindoeïsme.

 9. thomas bakker schreef:

  @7
  Och Jopie toch. Wat heeft het voor zin om nog eens met jou van gedachten te wisselen als je toch nooit leest of luistert. Mij vragen om “die creationistische propaganda even [te] vergeten” … voel je je wel lekker of zo?
  En wat het me verdiepen in de materie betreft: ik verzamel onzinboeken sinds begin jaren ’80 en The 12th Planet kocht ik in 1989, Genesis revisited in 1996 en The lost book of Enki in 2010 (alle 2de hands en spotgoedkoop, want het moet wel een geintje blijven, zo’n hobby) (en ja, ik zet altijd het aanschafjaar in mijn boeken; best handig).
  En als je een écht leuke film wilt zien, dus niet zo’n saaie leuterlezing, dan kan ik je deze aanraden: https://www.youtube.com/watch?v=j9w-i5oZqaQ

 10. Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Om alles wat je niet kan vatten als onzin te bestempelen is op zijn zachtst een zwakte bod !

 11. Hans Velderman schreef:

  Mocht u het vergeten zijn? Niet opgemerkt, of
  u was er even niet, of nog niet. Boeddhisme is in de jaren 60, door en met drugs binnen de hippiecultuur geïntroduceerd. Dromers en uitbuiters van sociale voorzieningen.
  Zij kwamen vanuit discriminerende culturen het Westerse binnen. Vaak door zangers uit Britse achterbuurten die een nieuw houvast zochten.
  India de oude uitgebuitte kolonie. Alsof uit dit land van het kastenstelsel en uitbuiting, de Westerse verlossing ooit zou kunnen komen?
  Het waren vooral de emotionele zwakkelingen die als schapen en als kuddedier een leider zochten.

 12. Hans Velderman schreef:

  Moet ik even terugdenken aan het ontstaan van het christendom. Waren zij ook niet de onaanraakbaren, toen? Wijn drinken en haleluja?
  En? Kuddevorming and so on, and so on. An endless story!

 13. Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Goh ! Ik dacht altijd dat het Boeddhisme ouder was dan ca 60 jaar !

 14. Khesapeake schreef:

  @11: Lees het toch maar even. Al is het maar omdat je jouw waarneming in jouw ene en erg jonge sector niet zonder meer kunt projecteren op de rest van de samenleving. @12: het is ook niet de mate van creperen, maar het principe hoe het werkt. En als het zo doorgaat creperen we straks misschien toch nog zoals in de negentiende eeuw.

 15. AhernFH schreef:

  Roberto Saviano vermeldde in zijn boek “Gomorrah (over de mafia rond Napels) dat de georganiseerde misdaad ook probeerde invloed te krijgen in Roemenië, met name voor het illegaal dumpen van afval.

 16. diocesea schreef:

  Helemaal met Sietsma eens maar ooit op zijn partij gestemd vanwege groene beloften die, eenmaal op het pluche beland, opeens waren vergeten. Voor mij nooit meer Groen Links cq de heer Sietsma, volkomen onbetrouwbaar en ongeloofwaardig. online
Reageer