August Hans den Boef Vrijdenker van het Jaar 2010

Geplaatst op 2 april 2010 door

Vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte heeft August Hans den Boef (1949) uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar 2010. Den Boef is literatuurwetenschapper en docent-onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Als geëngageerd publicist en republikein schrijft hij niet alleen over literatuur, maar ook over secularisme, religie en popmuziek. Zijn boeken als Nederland Seculier! en God als Hype. Dwarse Notities over religieus Nederland tonen hem als een scherp essayist en pamflettist, in de traditie van de door hem bewonderde Multatuli. Zijn meest recente boek, Oh god, er is geen god, bevat Multatuli’s ideeën over religie hertaalt in hedendaags Nederlands. In het Multatuli jaar  – 150 jaar na de publicatie van Max Havelaar – wordt Den Boef, die in de literaire vrijdenkerstraditie staat, door atheïstisch humanistische vereniging De Vrije Gedachte uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar.

Op 18 september 2010 zal de prijs in Utrecht overhandigd worden en Den Boef zal er een rede uitspreken. De plechtigheid vindt plaats samen met de Anton Constandse lezing.
1 reactie “August Hans den Boef Vrijdenker van het Jaar 2010”


  1. […] De Vrije Gedachte een klein jaar geleden. Het leverde August Hans den Boef de titel Vrijdenker van het Jaar op. Ook op de hogeschool stak hij zijn mening nooit onder stoelen of banken. Volgende week zwaait […]