Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vrijdenkersborrel Utrecht

6 maart 2017 @ 19:30 - 23:00

Rot op met je religie!

Hallo allemaal!

Een vrijdenkersborrel is een maandelijks feestje over helder denken, de moraal en het goede leven. Voor vrijdenkers, atheïsten, humanisten, skeptici en belangstellenden.

Op een borrel ontmoet je in een gezellige sfeer gelijkgestemde mensen die de wereld, de mensheid en haar ethiek op rationele manier verklaren.

Programma 6 maart:

Het EO-programma Rot op met je religie veroorzaakte veel opschudding door de felle discussies en harde woorden over religieuze opvattingen en praktijken die er vielen tussen de deelnemers: twee christenen, één moslims, één jood en twee atheïsten. Die laatste twee, Floris en Bryan, komen bij de Vrijdenkersborrel Utrecht vertellen over hun ervaringen tijdens de twee weken dat ze in Haarlem en op reis door Nederland met de vier anderen heel wat religekte meemaakten.

Zij maakten zelf gebruik van de gelegenheid om de aanhangers van Jahweh, Jezus en Allah eens even flink te zeggen waar het op staat. Soms vlogen ze zelfs elkaar in de haren over veganisme. Voor tal van de meer dan 531.000 mensen die de eerste aflevering hadden gekeken reden om af te haken, maar anderen bleven met spanning aan de buis gekluisterd om te zien wat allemaal nog meer ging gebeuren. En toch hebben de kandidaten achteraf naar eigen zeggen een vriendschapsband opgebouwd en snappen ze elkaars levensbeschouwing veel beter dan ervoor.

Hoe kan dat? En wat gebeurde er allemaal achter de schermen wat wij niet te zien kregen? Heeft de EO bewust de kandidaten geselecteerd, het programma zo samengesteld en de opnames zodanig gemanipuleerd om ongeloof zo slecht mogelijk in beeld te brengen? Of mogen we juist blij zijn dat er zo enorm veel Nederlanders de kans kregen om twee uitgesproken vrijdenkers op tv hun mening te horen uiten?

Bryan en Floris komen het ons allemaal vertellen! De discussie zal worden gemodereerd door Leon Korteweg.

Veel plezier en wellicht tot ziens bij de vrijdenkersborrel!

Details

Date:
6 maart 2017
Time:
19:30 - 23:00

Organizer

Vrijdenkersborrel Utrecht
Email:
utrecht@devrijegedachte.nl
Website:
http://devrijegedachte.nl/

Venue

Café Willem Slok
Korte Koestraat 2
Utrecht,
+ Google Map
Phone:
030 302 0261
Website:
http://www.willemslok.com/